U n d e r flyvning

____________________________________________________________________________________________

Øl til tiden juli 2013

Antoni Aagaard Madsen,

Brygmester på Thisted Bryghus

______________________________________________________________

Hvordan defineres en god øl?

Svaret er ganske enkelt – en god øl er en øl i balance. Med det forstår man balance mellem bitterhed/syrlighed og den lidt søde og fade smag af korn/malt.

 

Hvorfor begyndte du at lave øl?

I de skandinaviske lande, skal vi næsten alle sammen kun et par generationer tilbage, før vi finder aner der bryggede øl til eget forbrug. Jeg tror, at ølbrygning er noget, der rammer noget i de fleste af os, og så er det bare fascinerende at opleve processen fra korn til velsmagende øl.

 

Hvad er din favoritøl?

1) Fra andet bryghus

Hancock Dark Gambrinus, men pas på, den sparker som en hest!

 

2) Fra Thisted Bryghus

Jeg kan til enhver tid nyde en Porse Guld, men ellers er der masser af gode øloplevelser i sortimentet.

 

 

Hvilken øl vil du anbefale til en varm sommerdag på terrassen?

Vores ”Hyllie” er vi netop begyndt at brygge økologisk, og suppleret hyldeblomsten med økologisk æblesaft. Dejlig forfriskende i varmen.

 

Hvad er dit største øl-øjeblik?

At være med til den årlige brygning af signaturproduktet ”Cuvé van de Keizer” på det meget charmerende bryggeri Het Anker i Mechelen i Belgien.

 

Kasper Juul Larsen

Ølambassadør på Nørrebro Bryghus

_______________________________________________________________

Hvordan defineres en god øl?

Tjah, definitioner er der mange af, min handler om balance og et fravær af bryggefejl.

 

 

 

Hvorfor begyndte du at lave øl?

Fordi det er sjovt, fordi det smager godt og fordi det var min hobby.

 

 

 

 

Hvad er din favoritøl?

1) Fra andet bryghus

son Dupont, frisk og let, dog inciterende og spændende. Den bliver jeg aldrig træt af.

 

2) Fra Nørrebro Bryghus

New York Lager, let at drikke, svær at gennemskue. Fungerer til tørsten såvel som intellektet, men HUSK at den bedste øl i verden er den du bedst selv kan lide.

 

Hvilken øl vil du anbefale til en varm sommerdag på terrassen?

Noget let og frisk, en pale ale fra et bryggeri tæt på er altid en god ide? Så er den forhåbentlig så frisk som den kan være.

 

Hvad er dit største øl-øjeblik?

Det er altid det samme, en kold øl når jeg er virkelig tørstig.

 

 

 

 

 

Copyright 2012 © All Rights Reserved